Χωρίς κλιμάκιο ΕΟΔΥ η Κως για δέκατη μέρα. Το απόλυτο επιτελικό φιάσκο της Κυβέρνησης, η Υγεία στα νησιά

Στο απόλυτο «επιτελικό» φιάσκο της Κυβέρνηση εξελίσσεται η κατάσταση λειτουργίας των δομών υγείας των νησιών της χώρας. Ειδικά στην Δωδεκάνησο, το Υπουργείο Υγείας, αν και λαμβάνει σχεδόν καθημερινές αναφορές, ερωτήσεις και υπομνήματα από την πλευρά της Αντιπολίτευσης και των τοπικών φορέων, δεν δίνει καμία απάντηση και δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για τις σημαντικές ελλείψεις σε κρίσιμες ειδικότητες και υγειονομικό προσωπικό.

Τελευταίο περιστατικό στην καθοδική πορεία εγκατάλειψης της Υγείας των νησιωτών που η Κυβέρνηση έχει επιτρέψει, είναι αυτό της παύσης λειτουργίας του κλιμακίου του ΕΟΔΥ στο νησί της Κω, από τις 31/12/2021 μέχρι και σήμερα. Για πάνω από 10 μέρες και ενώ η Όμικρον προελαύνει και τα σχολεία ήδη άνοιξαν, οι κάτοικοι της Κω αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους για τα προβλεπόμενα και απαραίτητα, πια, rapid test, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για κάθε νοικοκυριό, που ήδη βιώνει τις δυσβάσταχτες ανατιμήσεις βασικών ειδών διατροφής και ενέργειας.

Μέρες τώρα στελέχη της ΝΔ διαγκωνίζονται με δηλώσεις και υπόσχονται την άμεση λύση του προβλήματος, όμως η αλήθεια παραμένει: Η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αφήνει τους νησιώτες στο έλεός τους και χωρίς δωρεάν ελέγχους COVID.

Η ανεύθυνη αυτή η Κυβέρνηση που ανοίγει τα σχολεία χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας, που δημοσιεύει αλλοπρόσαλλα υγειονομικά πρωτόκολλα τα οποία επιτείνουν στη διάδοση της πανδημίας και δημιουργούν πολλαπλά προβλήματα στην καθημερινότητα, που δεν ενισχύει με δημόσιες πολιτικές τις ανάγκες των νοικοκυριών για την αντιμετώπιση της πανδημίας, που αφήνει ανοχύρωτο το ΕΣΥ, που αφήνει ανενόχλητα τα καρτέλ να αυξάνουν την τιμή της ενέργειας, που ξεπουλάει την ΔΕΗ, δεν μπορεί άλλο να μένει στο απυρόβλητο. Δεν υπάρχουν 10 εκατομμύρια ευθύνες. Υπάρχει μόνο μια και λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης.

Άμεσα και χωρίς άλλη καθυστέρηση πρέπει να προσληφθούν εργαζόμενοι που θα στελεχώσουν το τοπικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ της Κω, το οποίο πρέπει χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση να ξεκινήσει ΤΩΡΑ τη λειτουργία του. Οι νησιώτες δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Δικαιούνται δημόσιες και δωρεάν παροχές υγείας. Αν δεν μπορείτε κύριοι της ΝΔ να το εξασφαλίσετε αυτό, παραιτηθείτε πριν βλάψετε άλλο την χώρα και τα νησιά μας.   

 

 

Νεκτάριος Σαντορινιός

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου 

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ