Απάντηση του Νοσοκομείο Καλύμνου στον ΣΥΡΙΖΑ

πό τις πρώτες κιόλας μέρες του νέου χρόνου η Οργάνωση Μελών Καλύμνου και οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ θεώρησαν καλό να επιδοθούν στο μοναδικό έργο για το οποίο διακρίνονται: να βάλλουν δηλαδή, κατά του Νοσοκομείου της Καλύμνου. Με Δελτία τύπου που παραπληροφορούν και διασπείρουν αναλήθειες, επιχειρούν να προκαλέσουν την ανασφάλεια των πολιτών ακυρώνοντας το έργο που επιτελείται στο Νοσοκομείο μας.

Καμία εντύπωση δε μας προκαλεί. Συμβάλλοντας μάλιστα στον απολογισμό της δράσης τους, θυμίζουμε ότι κατά την κορύφωση της πανδημίας και του σκληρού lock down, αντιτάχθηκαν με θέρμη στην προσπάθεια της Διοίκησης για τον περιορισμό του επισκεπτηρίου, τον έλεγχο των συνοδών με τεστ ταχείας ανίχνευσης και την τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου από προσωπικό και ασθενείς.

Χωρίς ίχνος προτροπής για εμβολιασμούς, χωρίς καμία αναγνώριση της προσπάθειας για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού και την προμήθεια αναβαθμισμένου ιατρικού εξοπλισμού, χωρίς λέξη στήριξης προς το δοκιμαζόμενο προσωπικό και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου συνεχίζουν να εμμένουν στη στείρα αντιπολιτευτική γραμμή. Τίποτα θετικό δεν έχουν δει στον αγώνα, που δίνεται καθημερινά, για τη βελτίωση των συνθηκών που εξασφαλίζουν καλύτερο εργασιακό περιβάλλον για το προσωπικό, αλλά κυρίως καλύτερες παροχές υγείας για τους πολίτες. Με περισσή ευκολία μηδενίζουν τα πάντα, ενώ ξεκάθαρα τώρα κόπτονται για «τα δικά τους παιδιά».

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου έκανε και κάνει χρήση του θεσμού του επικουρικού ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, για να αντιμετωπίσει τις επιτακτικές ανάγκες που προκύπτουν, καλύπτοντας τη σχετική δαπάνη από τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου.

Προτεραιότητά της είναι η ιεραρχημένη κάλυψη των αναγκών,  χωρίς να υποκύπτει σε μεθοδεύσεις. Μετά τη λήξη του χρόνου της σύμβασης με την παιδίατρο, κινούμενη εντός του πλαισίου το οποίο ορίζει ο νόμος, η Διοίκηση έκανε και θα κάνει τις επιλογές που θα διασφαλίσουν την καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες, αξιοποιώντας πλήρως τους διαθέσιμους πόρους.

Ας μην προκαλούν λοιπόν η Ομάδα Μελών Καλύμνου του ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές του,  οι οποίοι υιοθετούν άκριτα κάθε ψευδή ή αναληθή πληροφορία που τους διοχετεύεται. Ας αφήσουν τις αιχμές για μη τήρηση της εργατικής νομοθεσίας και τις λαϊκίστικες κορώνες περί αναλγησίας για το δημογραφικό και ας πάψουν να υποκρίνονται ότι ενδιαφέρονται για τις ανάγκες και τα προβλήματα του Νοσοκομείου, τα οποία ούτε τα γνωρίζουν ούτε ενδιαφέρονται να τα μάθουν.

Βεβαιώνουμε τον Καλυμνιακό λαό ότι δίνουμε ευσυνείδητα τη μάχη μας για τη δημόσια υγεία και την προάσπιση του αισθήματος ασφάλειας όλων των Καλυμνίων και ούτε η ώρα, ούτε οι συνθήκες επιτρέπουν αυτά τα σημαντικά ζητήματα να αποτελούν θέματα μικροπολιτικής εκμετάλλευσης.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ