Κανονικά από χθες η λειτουργία παιδικών σταθμών και φροντιστηρίων

Διά ζώσης και με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ίσχυαν πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων ξεκίνησαν χθες τη λειτουργία τους τα κέντρα μελέτης, τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών, παρά τις αντιδράσεις της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ). Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «η νέα χρονιά μάς βρίσκει μπροστά σεμια νέα φάση της πανδημίας, με ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και κυριαρχία πια της μετάλλαξης Όμικρον.

Είναι λογικό αυτό να δημιουργεί ανησυχία στη νόμιμη φροντιστηριακή κοινότητα. Η ΟΕΦΕ δίνει προτεραιότητα στη δημόσια υγεία, στην ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών μας. Αυτή ήταν η σταθερή θέση μας από την πρώτη φάση της πανδημίας και σε όλη τη δίχρονη αυτή δοκιμασία. Με αυτή τη φιλοσοφία θα λειτουργήσουμε αυτές τις μέρες, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα». Ωστόσο, η ομοσπονδία επαναφέρει το ζήτημα της τηλεκπαίδευσης, διαβεβαιώνοντας ότι «για όσο διάστημα και όπου κριθεί απαραίτητο, η νόμιμη φροντιστηριακή κοινότητα έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει το αδιάκοπο της εκπαιδευτικής διαδικασίας με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με τη χρήση των πλέον σύγχρονων τεχνολογιών».

«Το πρόβλημα είναι τεράστιο, γιατί δεν υπάρχει καμία εποπτεία και έχει απόλυτο δίκιο η ΟΕΦΕ που ζητά επιστροφή στην τηλεκπαίδευση. Σκεφτείτε μόνο ότι τα κέντρα μελέτης αποτελούν τη μοναδική εκπαιδευτική δομή που δεν εντάσσεται σε κανένα νομικό πλαίσιο, άρα πώς θα υπάρξει έλεγχος;» αναρωτιέται ο κ. Χριστόπουλος. Μάλιστα, η ΟΙΕΛΕ κάνει λόγο για υγειονομική βόμβα εκατοντάδων χιλιάδων διδασκόντων και διδασκόμενων που μπορεί να μεταδώσουν αστραπιαία τον ιό στην κοινότητα.Στα αμφιθέατρα επέστρεψαν χθες και οι φοιτητές εν αναμονή των αποφάσεων της Επιτροπής των Ειδικών.

Διαβάστε ακόμη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ